Article

,

Apaguem llums

Levante EMV.

Ell apareix en la foto al costat de Václav Klaus, amb la mà dreta al pit i els dits amagats davall la solapa de la jaqueta, al més pur estil Napoleó. Com a imatge de fons, es veu una reproducció fotogràfica del planeta Terra. Ell és Aznar i la foto va ser feta en la seu de la FAES quan el president xec hi va anar per presentar el seu llibre que nega el canvi climàtic i l’ex president espanyol li va fer d’introductor i avalador ideològic. Tots dos, Klaus i Aznar, formen part del grup d’il·lustres neoconservadors negacionistes convocats fa poc per l’Institut Hearland a una reunió a Nova Iork, a fi de refermar-se en les seues tesis. Però després d’haver confirmat l’assistència i d’haver aparegut als cartells inicials, Aznar s’hi va retirar. Diuen que li ho va demanar el PP espanyol per no vore’s perjudicat, ja que a Europa, a hores d’ara, gairebé ningú del seu grup – ni tampoc de cap altre- nega el canvi climàtic com a realitat i problema greu creat per l’acció humana. Les discrepàncies hi aparéixen a l’hora d’aplicar les solucions i acomplir el protocol de Kioto.

Per tant, esdevé necessari que la conferència sobre canvi climàtic que tindrà lloc a desembre a la ciutat de Copenhague, tinga èxit i que els 192 països que hi assistiran siguen capaços d’acordar i aplicar mesures importants per a reduir, abans de l’any 2.050, en més d’un 80% les emissions de CO2 (prenent com a referència les emissions produïdes en 1990).

I per tal de començar a fer pressió ciutadana mundial, diferents grups encapçalats per WWF, proposen una apagada de llums per al proper dissabte dia 28, de 20’30h. a 21’30h. De moment ja s’hi han involucrat més de 1000 ciutats de 80 països que apagaran monuments i llocs oficials. Els ciutadans i ciutadanes també ens hi hem d’afegir. Que l’escalfament de la Terra no és cap broma.