Article

Aznar i la vida

Levante EMV.

L’ex president Aznar és com el riu Guadiana: fa aparicions de tant en tant. Dissabte passat va reaparéixer. Va ser en la manifestació antiavortista i hi va rebre aplaudiments i crits de “tu si que tienes cojones, vuelve, vuelve“. També hi va haver qui li va dir “abortista, abortista” per no haver abolit la Llei sobre l’avortament mentre era President amb majoria absoluta.

Aznar en les seues reaparicions sol parlar. I dissabte passat va parlar. Va dir: “Hay que defender la vida“. I es quedà tan satisfet. No havia parlat en els mateixos termes, és clar, quan participà en la guerra d’Iraq. Una guerra que ha provocat directament 700.000 morts, la majoria civils, a més de moltes morts indirectes, milions de ferits i més dos milions i mig de desplaçats. Tots aquests afectats no eren projectes de persona, eren persones vives ja nascudes. Algunes d’aquestes persones que han mort eren dones embarassades i els seus embarassos havien sigut desitjats.

Sabem que Aznar està denunciat per crims de guerra. Tant si la denúncia prospera com si no, Aznar, sobre la vida, no té boca amb què parlar.

Però a més, en el seu seguidisme incondicional cap a Bush, Aznar sempre li va fer públic el seu suport i l’acceptació de les seues polítiques. També de les polítiques de tortures clandestines, clar.

Però ell parla, faltaria més! Amb accent texà o castellà o directament en anglés de classes particulars. I junt a “boutades” com les de que té la solució a la crisi econòmica diu coses grosses com les de posar en dubte el canvi climàtic, en contra del que diu Nacions Unides i de les evidències científiques. I sí, és gros el que diu perquè també afecta a la vida. Segons el Fòrum Humanitari Internacional, el canvi climàtic genera desastres climatològics que directament provoquen morts a més de fam i malalties. En total 315.000 persones moren cada any per eixa causa i per al 2030 se’n preveuen mig milió. Negar l’evidència del fet és afavorir la passivitat. I no actuar en aquest front és anar contra la vida de persones ja nascudes. Així de clar, senyor Aznar.