Article

Cabanyal, Canal 9 i Youtube

Levante EMV.

Dissabte passat, a Canal 9, el programa Dossiers va tractar la problemàtica del Cabanyal . El vaig voler vore. Sabia que no seria objectiu, que agranarien cap a la casa del PP que és la seua. Però tenia l’esperança que alguna vegada la decència professional superara la manipulació. Ben prompte me’n vaig penedir. Esperava decència? Doncs res més lluny. Allí aparegué tergiversació de la realitat jurídica d’una banda, imatges breus dels de Salvem el Cabanyal en un context que els resulte desfavorable, d’altra. I declaracions de gent, totes a favor del Pla de l’Ajuntament, amb arguments absurds com: “Ja se sabia. Que no s’hagueren comprat ací la casa…” com si les cases i els seus propietaris no foren anteriors i ben anteriors al Pla. “Es un barri insegur, desfet, brut…”, seguien dient,  Com si no sapiguérem que l’abandó municipal ha animat la degradació. (De fons, imatges que mostren el Cabanyal com una ciutat en guerra). I un element nou: les repetides al·lusions al pla barceloní de reforma de la Barceloneta, comparant-lo amb el Cabanyal quan, entre ambdós plans hi ha diferències abismals. Cal afegir, la freqüència amb que apareixen declaracions explicant la satisfacció dels veïns que han sigut reallotjats en pisos nous i s’obvien les dels qui estan ofegats perquè accedir a un pis d’aquests els ha costat  uns 180.000 euros mentre que per l’expropiació de les cases on vivien els n’han donat al voltant de 45.000. Manipulació i més manipulació!

Però per internet, uns minuts després, m’arribà un alè d’aire fresc:

http://www.youtube.com/watch?v=91QuilEgGoQ Ací, vaig poder vore i escoltar la intervenció de Mónica Oltra en la Diputació General de les Corts. Diputada que Canal 9 ignora. Paraules que Canal 9 amaga.

Entretant, Camps i l’Alcaldessa de València continuen manipulant: “El Ministeri de Cultura ataca la nostra autonomia, és una agressió més als valencians…” venen a dir, declarant-se, com sempre els únics i autèntics valencians. “Lluitarem contra les decisions del govern Zapatero” proclamen mentre amaguen que aquestes decisions són fruit d’una sentència judicial. I criden, criden…

Camps i Barberà són com Canal 9. Canal 9 és com Camps i Barberà.