Article

Camps i Luna

Levante EMV.

Segurament a tots ens haurà passat alguna vegada que quan hem renyat alguna criatura —fill, alumne…— per haver fet alguna malifeta, el xiquet o xiqueta en qüestió s’ha defensat dient “Ell/a també ho ha fet”. Generalment la nostra resposta —al menys la meua— ha sigut que el que un altre faça una cosa que no està bé, no justifica la nostra actuació dolenta.

M’ha vingut al pensament tot açò perquè acusar els altres és la manera d’actuar continuada del PP. Amb la salvetat que el que és una innocent resposta infantil, en el cas d’aquest partit és una tàctica establerta amb la finalitat d’amagar les seues vergonyes. No importa que les acusacions que fa a altres siguen estrambótiques o no estiguen provades. Ells les llancen i així distrauen l’opinió pública durant una temporada.

Fa uns dies vaig escoltar a Camps acusar Àngel Luna de diversos delictes. Recordem que l’únic pel que Luna està imputat és pel pressumpte encobriment a la persona o persones que suposadament li van facilitar determinades informacions policials relacionades amb la caríssima visita del Papa a València. Informacions que consten en el sumari —en aquell moment secret— sobre el cas Gurtel.

És clar que mentre s’acusa i es torna acusar Luna i se’l denuncia del que siga, no s’entra en el quid de la qüestió plantejada per ell, que en el cas que ens ocupa es refereix als diners que va costar la visita del Papa, quí la va pagar i quí i com la va cobrar. I és açò el que és políticament rellevant i d’interés màxim per als valencians, més enllà de les implicacions judicials.

Perquè els fets que esmentem, i altres que coneixem, tenen lectures des del punt de vista judicial que ja fan les instàncies corresponents. Però més enllà d’aquestes hi ha les lectures polítiques. I des d’aquesta perspectiva un diputat de l’oposició té l’obligació de demanar explicacions i denunciar en el parlament corresponent, les irregularitats o pressumptes delictes que comet el govern en qüestió, en el nostre cas la Generalitat. I em fa l’efecte que en el cas de Luna el que el PP vol és “matar el missatger”.