Article

Canal 9 escridassat

Levante EMV.

Dissabte passat en el miting del PSOE, uns treballadors de Canal 9 van ser escridassats per una multitud que omplía la plaça de bous de València. Es tractava de professionals que hi cobrien l’acte, que en fer visible el logo de la TVV van conscitar entre els assistents una gran expressió de rebuig.

És evident que els treballadors de TVV no són els responsables de la vergonya que per als valencians suposa Canal 9. Així ho va vore també Alarte que demanà un aplaudiment per a ells. I aleshores sí, els assistents van aplaudir els professionals.

Els treballadors no en tenen la culpa, però la nostra televisió autonòmica provoca refús no només entre els pròxims al PSOE sinó també entre gairebé tota la gent que no és adepta del PP. Un refús fruit de la irritació que ens fa sentir la vergonyosa manipilació informativa que TVV practica. Exemples d’aquesta manipulació n’hi ha cada dia, com quan no informa de manifestacions o fets que no convenen al PP, el cas Gurtel per exemple. I quan ignora els polítics d’altres partits o quan desvirtua la informació. Però la indecència arriba al màxim en programes com l’anomenat DBT. El condueix una periodista que ve cada setmana de Madrid, cobra un miler d’euros per programa i l’acompanyen tres o quatre més que també venen de Madrid. Tots parlen castellá, són de la mateixa corda i es dediquen a reforçar els missatges del PP. Per això mai hi ha debat malgrat el títol del programa. Per a mostra, un dels vídeos que circula per la xarxa (http://bit.ly/k8Pldk) on conductora i tertulians —grans juristes ells— actuen d’advocats defensors de Camps.

Condemnable és la política informativa de Canal 9 i condemnable és també la política que practica amb els que hi treballen. És ben sabut que els periodistes que suposadament, i atenent a no se sap quins criteris, poden resultar molestos, són disminuïts en les seues funcions i responsabilitats. Mentre que la incorporació activa a la cadena, de personal adepte també és una realitat.

Des de tots els angles, Canal 9 és la campanya electoral permanent del Partit Popular, pagada amb diners de tots.