Article

Estacions

Levante EMV.

Plou i fa sol / les bruixes es pentinen…” diu una cançó infantil. I amb bruixes o sense, durant les passades setmanes ha plogut a muntó mentre que ara llueix un sol esplèndid. Fins i tot fa calor després d’haver passat fred les setmanes passades. Es tracta de capricis de la primavera que d’un dia a un altre sembla que canvia d’humor. Sí, pluja i sòl són fets normals en aquesta estació. Com ho és la florida de les plantes, com el retorn de les oronetes, com les al·lèrgies, com l’astènia que ens deixa mandrosos i un poc bledes. Enguany les darreres pluges han fet la primavera més verda i per alguns barranquets abans eixuts, corren filets d’aigua clara.

Però cara al proper estiu bona part del personal manté una preocupació: passarem tanta calor com l’any passat? és la pregunta. En previsió de què així siga les tendes que venen ventiladors ja els hi han exposat i als instal·ladors d’aire condicionat la feina no se’ls acaba. Perquè hi ha qui diu que la calor seguirà éssent inusualment extremada. De fet ens arriben notícies que a l’hemisferi sud, el darrer estiu que acabà el passat 21 de març, també ha sigut insuportable i les temperatures altes s’han prolongat durant bastants dies de la tardor. I això em fa recordar que la passada tardor a casa nostra, no es va notar molt i les fulles de molts arbres van caure quan ja arribava Nadal. Canvi climàtic? Capricis de la Natura? El que sembla cert és que les estacions ja no són com eren i que el temps metereològic no es comporta exactament com abans. I el personal vol que li expliquen si és que alguna cosa està passant. I vol saber per què i exigeix que es posen mesures perquè no s’altere el clima de la terra.. Que no ens agrada que el temps es torne anormalment boig.

Però ara és primavera i en aquesta estació plou i fa sol. Enguany tot està més verd i per alguns barrancs corren filets d’aigua.