Article

Ho han fet

Levante EMV.

Ja sabíem que ho farien, perquè ho tenien decidit de fa temps i el seu llenguatge cínic, mesiànic i, presuntuós no deixava lloc als dubtes. sabíem que Aznar era un escolanet d’amén de Bush que per defensar la invasió d’Iraq, ens ha repetit sempre uns mateixos i monòtons arguments no creïbles i mancats de solidesa. Per això, quan a la matinada del dia 20, a continuació de la “Nit de Foc” que es visqué com a final de les Falles de València, s’inicià una nit de foc terrible sobre Bagdad, no ens vam extranyar.

A la tele tots els focs semblen igual: llums al cel, bengales, clarors boniques. Des de casa, , un darrere de l’altre poguérem contemplar ambdós espectacles, el de festa i el de mort. Tot i que hi ha pocs morts, diuen, perquè aquesta és una guerra humanitària i els qui la fan són tan bons que procuren no matar ningú. I si maten algun civil, no patiu que demanaran perdó. Fa un any, a març del 2002, el Pentàgon va predir que en aquesta guerra prevista podia haver “només” 10.000 víctimes civils (un 50% criatures). I això els va semblar políticament i electoralment assumible.

Ja ho sabíem, sí, però tenim el cor encongit i el desig que aquesta guerra indecent s’acabe ja. Perquè a més de les víctimes humanes que hi ha i n’hi haurà per molt de temps en una postguerra llarga, hi ha altres víctimes: la diplomàcia i el paper de l’ONU, l’equilibri europeu i mundial, el dret internacional, la veritat i la decència.

Ja sabíem del cinisme dels qui ens manen i del cinisme dels qui manen als EEUU que entre 1972 i 1990 han vetat més de 30 resolucions de l’ONU i que recolzen un estat d’Israel que ha incumplit més de 65 d’aquestes resolucions. El cinisme dels dirigents d’un gran país que és una de les vuit potencies nuclears del món i que ell a soles té més de 8.000 caps nuclears i és l’únic al món que fins ara ha utilitzat aquestes armes.

Però la gent que ha clamat contra la postura bèlica seguirem dient NO A LA GUERRA i AZNAR DIMISSIÓ fins que el malsomni s’acabe.