Article

Més “No a la guerra”

Levante EMV.

Més “no a la guerra!” perquè encara que diguen el contrari la querra d’Iraq, no s’acabà a l’abril passat. La simbòlica posada en escena de la caiguda de l’enorme estàtua de pedra que representava Sadam Hussein, no va ser la fi d’un conflicte bèl.lic que els tres de les Azores iniciaren volent enganyar el personal. No. La guerra continua i amb més víctimes del bàndol al.liat que abans. Dels altres no ho sabem, els invasors no diuen els morts que fan. Però dissabte passat, per allà per Tikrit els americans van bombardejar un zona i foc iraquià es creuà amb ells. I ells ara responen amb accions preventives i de càstig sobre territoris on no poden distingir civils de militars.

No, aquella guerra no la van acabar , més bé van posar les bases per allargar-la indefinidament, amb més enfrontaments i el perill de convertir aquella zona en un nou Vietnam. Per molt que a tota la resistència li diguen terrorisme i es justifiquen amb la lluita contra aquest, cada dia que passa la seua irresponsabilitat es veu més gran. Ho intuïem i ara ho veiem: part d’aquest terrorisme no existiria si no s’haguera produït la invasió. Ells l’han augmentat sembrant odi i rancúnia, obviant la diplomàcia i utilitzant l’agressió. Després s’hi ha establert el caos, tant que els grups d’ajuda humanitària s’ hi han hagut d’anar. Els qui han volgut quedar-se mig amagats,com Metges del Món, ens parlen de catàstrofe humana insostenible per a una població civil amb fam i malalta.

Però ells tres segueixen mentint. Diuen que l’ambaixada espanyola està de mudances i per això hi han retirat el personal. Diuen que tot va com ha d’anar. Però les empreses americanes que ja havien començat la “reconstrucció”, comencen a estar preocupades ja que el negoci, potser l’hauran d’ajornar.

No ho dubteu: cal seguir cridant NO A LA GUERRA!