Article

No a la guerra

Levante EMV.

Dic no a la guerra contra Iraq perquè no és cert que amb aquesta guerra vaja a garantir-se “la pau mundial”. Ben al contrari, provocarà més odis i més desig de venjança entre les forces fonamentalistes enemigues dels EEUU, que no s’aturaran sino que utilitzaran mètodes diversos per atacar els seus interessos i els dels seus aliats.

Perquè no és cert que canviant des de l’exterior i per la força el règim polític d’Iraq, s’hi introduirà la democratització ja que aquesta no s’assoleix en situació de misèria. En aquest país, des de l’embargament que pateix, el 80%de la població viu en la pobresa i un 8% de la població civil ha mort -entre ells vora un milió de xiquets- per manca de productes bàsics.

Perquè ni els EEUU ni cap altre país té un dret sense límits per realitzar “atacs preventius” contra les amenaces que ell unilateralment considere.

Perquè no hi ha evidències clares de la possessió per part de Sadam, de l’armament que els EEUU diuen que posseeix.

Perquè és públic i constatat que els EEUU sí que posseeixen armament de destrució massiva. Més que ningú del món.

Perquè aquesta guerra respòn ,sobretot, als interessos dels EEUU en matèria de petroli. De tothom és conegut que mentre l’any 1972 produïa el 70% del petroli que consumia, actualment no s’hi arriba al 45% i per tant depèn del mercat controlat per la OPEP. És aquest control el que els EEUU vol trencar accedint de manera més o menys directa a les reserves existents. Ja ho ha fet amb les de l’ Afganistà i les del Paquistà. Ara li calen les d’Irak i potser més tard les de l’Iran.

Perquè la industria bèl.lica, que produeix enormes beneficis, està darrere i davant d’aquest afer.

I perquè morirà gent.