Article

Camps

Levante EMV.

El President Camps està en el punt de mira judicial i no sabem com pot acabar tot l’entrellat que envolta el cas. És d’esperar que s’aclarisquen totes les qüestions i es responsabilitze cadascú —President inclòs— d’allò que siga responsable.

Tanmateix, en el dia a dia del govern valencià hi ha fets que segurament mai no seran objecte d’intervencions judicials però que defineixen en Camps una manera de fer pròpia. D’una banda la prepotència, amb menyspreu cap als sectors socials que no li són favorables i cap a l’oposició política. D’altra banda la seua aliança estreta amb l’església, com bé hem pogut observar repetidament.

Un altre fet que caracteritza el seu mandat és que durant aquest temps s’ha destruït el territori valencià com mai no s’havia fet. L’urbanisme salvatge, en deu anys ha fet duplicar la superficie de terra asfaltitzada i formigonada, amb les greus conseqüències mediambientals que això comporta. I tant la costa com l’interior s’han seguit degradant. Però l’afany manipulador, una altra de les característiques del govern Camps, el feia repetir de manera maxacona paraules com “lideramos“, ,”progreso“, “bienestar“. Mentre la realitat és que el progrés que ha liderat és el de “pa per a hui i fam per a demà“.

Aixó sí, ser els que més en grandària ha sigut una de les aspiracions conjuntes de Generalitat i Ajuntament de València i han fet unes obres faraòniques de costos i sobrecostos incalculables i de manteniment econòmic i mediambiental insostenible; uns immensos contenidors per a pocs continguts, mentre les arques de la Generalitat s’anaven endeutant. I per vendre bé aquests fets i la política del seu govern en general, han comptat amb la RTVV convertida en una mena de gabinet de premsa del PP. Una televisió manipuladora fins extrems increïbles. La televisió Camps.