Article

Esperança canvia de moral

Levante EMV.

El cinisme i la manca de moral de la Presidenta de la Comunitat de Madrid és impressionant. Ho demostra una vegada més amb les manifestacions que ha realitzat sobre l’afer de Sànchez Drago i la resposta a la petició que el comité d’empresa de Telemadrid li ha fet instant-la a que anul·le el contracte que eixe personatge nefast té amb l’esmentada cadena.

Dissortadament Drago està aconseguint el que vol: que es parle d’ell per vendre el llibre on explica al seu amic Boadella —tot vanagloriant-se’n— un fet que constitueix clarament una acció pederasta. Tindre relacions sexuals amb unes xiquetes de tretze anys, manifestar per això la seua satisfacció, enorgullir-se’n ell i culpabilitzar a les menors, resulta tan masclista, tan atemptatori als drets dels infants i tan repugnant, que un responsable digne d’una cadena pública de televisió, no hauria dubtat a considerar la gravetat del tema i hi hauria actuat en conseqüència. Per contra, la senyora Aguirre diu que allò és literatura i que la literatura està plena d’escenes sexuals de tot tipus i posa l’exemple de Garcia Márquez entre altres. No diu que una cosa són les obres de ficció i una altra allò que es presenta com realment viscut, constituint una mena de memòries de l’autor, en aquest cas l’autor de les declaracions.  Esperanza no vol ser Torquemada, diu i afegeix “Si alguien hubiera hecho propaganda o apología de un delito en la televisión pública evidentemente que no, pero la literatura es eso, literatura“. Doncs si no es apologia el que fa el senyor Drago en el seu llibre quan enfatitza en com s’ho va passar de bé i diu que s’hauria gastat tots els diners que tenia per l’experiència, serà perquè només li falta afegir “sigueu pederastes com jo i voreu quin plaer”.

El fet és que la dreta puritana d’Aguirre pot canviar de moral quan es tracta de mimar uns personatges endiosats que provinents d’un soposat progressisme iconoclasta, se’n passen al bàndol ultradretà i llancen tota mena de diatribes contra tot allò que supose esquerra política o nacionalisme, tal com fan Drago i Boadella. Per això tenen carta blanca.