Article

Manifestacions

Levante EMV.

Les setmanes passades hi ha hagut varies manifestacions. Varies i variades. De signes diversos vull dir. La dreta ho va fer dissabte passat a Madrid i hi van anar de totes bandes, com sempre. L’objectiu? Pressionar govern i jutges perquè “ETA no participe en les eleccions“. I si resultara que les sentències judicials dictaren que SORTU —o altres semblants— si que hi pot participar perquè no té vinculació amb ETA? Doncs, igual donaria. Ells diran, en qualsevol dels casos, que Zapatero i govern actuen a favor d’ETA i ja està. Él cas és repetir el missatge: “Zapatero dimisión“. L’eslogan cal rendabilitzar-lo.

Per la seua banda, l’esquerra té en el seu haber no una sinó moltes manifestacions. A Madrid la dels de “Juventud sin futuro“. Les altres, cadascuna a sa casa. Al País Valencià, durant els darrers temps la gent s’ha manifestat contra la corrupció, contra les retallades en educació, a favor del Xúquer, pel tancament de la nuclear de Cofrents, per la TV3… i s’han fet reivindicacions als barris (la setmana passada a El Carme i Benimaclet) i han continuat les concentracions de les víctimes del metro i… Sí. A l’esquerra se li acumula la feina. perquè hi ha massa coses que caldria canviar. Però les convocatòries de manifestacions i d’altres actes reivindicatius se solapen unes amb les altres, es dilueixen. I damunt, determinats mitjans de comunicació les ignoren i és com si no s’hagueren produït. I si no les ignoren les manipulen. Una cosa o l’altra, com fa Canal 9. ¿Quin dels dos procediments utilitzarà aquesta televisió valenciana quan dissabte que ve de vesprada tinga lloc la manifestació convocada sota l’eslogan “Si a la llengua, sí a la transparència, si a la TV3”?

Les Trobades d’escoles en valencià no són manifestacions. Són aplecs lúdics i festius que reivindiquen l’ús de la nostra llengua i un determinat model d’escola. L’assistència a les trobades és plural perquè la nostra llengua és de tots i el treball per la seua normalització, com diu el President d’Escola Valenciana, no té, no hauria de tindre, color polític. Ara estem en temps de trobades. El cap de setmana passat en va haver set. El que ve n’hi haurà cinc. I així fins a déneu al llarg i ample del nostre País. En fi: que s’acumula la feina.