Article

Teatres del PP

Levante EMV.

Avuí està prevista la destitució de Ricardo Costa com a Secretari general del PP valencià i portaveu en les Corts. Però la direcció del partit diu que no qüestiona “ni la capacitat, ni la trajectòria política ni la confiança dipositada en la seua persona, que és total“. Per què el destitueixen, doncs? Simplement és una escena més del teatre de l’absurd que protagonitza el PP.

Una altra escena: Un gran bigot com a decorat. Unes mans estiren els fils embolicats d’una gran madeixa. L’embolic creix i va atrapant uns personatges que no deixen de pegar voltes dins del mateix espai, el qual té la forma d’una enorme gavina.

Una altra: Apareix Gonzalez Pons amb una etiqueta de “gran reserva”. Abans d’actuar es mira a l’espill i repassa algunes de les seues anteriors posades en escena. Com aquella en la que s’arromangava els camals i es descalçava, tot deixant caure sobre el front una grenyeta que onejava al vent mentre li feien les fotos que haurien d’immortalitzar-lo en l’acció de dipositar a l’aigua una tortuga. No li val ara eixe personatge i repassa el de l’indignat, aquell que diu que les gravacions gürtelianes són un muntatge. Tampoc li val ara aquest i no té més remei que recórrer al posat d’esfinx, als comunicats críptiques: “hay que hacer algo o hay que hacer algo“.

Altra: Zaplana fa una aparició. Agafat de la seua mà va Ripoll. L’ex-president camina de gaidó per a que no li treguen el costat lleig de la seua cara bronzejada. Mira l’hora en un dels seus rellotges caríssims i diu: “ha resucitat el zaplanisme. Sort que ningú no se’n recorda del cas Naseiro ni del capital soterrat en Terra Mítica, ni dels diners multimilionaris pagats a Julio Iglesias i dipositats en paradisos fiscals“. Riu, també de gaidó, i desapareix.

Hi ha més actors agafats a la madeixa embolicada, que roden i roden: Camps, a punt de trencar-se-li el somriure de tant estirar-lo, Cotino disfressat de Sherlok Holmes amb un missal a la mà. Fabra, plé d’etiquetes de productes fitosanitaris, acompanyat de la música de “El padrino”.

Acabada la funció el públic aplaudeix. Porten una bena als ulls amb l’anagrama de Canal 9. Darrere del teló fa mala olor.