Article

Immobiliàries Ursulines S.A.

Levante EMV.

“Que buenas son las madres ursulinas, que buenas son que nos llevan de excursión”. La típica cançoneta d’estudiants d’èpoques molt passades, esdevé actualitat perquè el nostre país està omplint-se d’ursulines, encara que no porten hàbit. Com a molt visten d’obscur, duen ulleres negres i un maletí. I es dediquen a la construcció de camps de golf i d’urbanitzacions. Però ursulines, ho són. Si vosté, lectora o lector no ho creu, mire el que ofereix la promotora de la contestada urbanització de Sanet i Negrals per boca del seu responsable: farà habitatges socials, establirà programes de formació d’idiomes i d’ofimàtica, donarà una escola amb centre esportiu i tot, remodelarà el centre de salut i donarà una ambulancia, a més de millorar el medi ambient i el paisatge. Vaja, que generosament farà la faena de tres o quatre Conselleries.

Una altra: a Vilallonga “empresas valencianas de reconocido prestigio en la gestión y administración de grandes proyectos de obra pública y privada y empresas expertas en diseño, gestión y administració de campos de golf y de su desarrollo inmobiliario” executaran en aquell municipi els projectes més ecologistes del món. Aquestes empreses, en un gran anunci publicitari venen a dir que, gràcies al seu gran projecte urbanitzador l’ajuntament d’aquell poble de la Safor serà titular d’un Parc Natural i ells desenvoluparan un turisme ecològic amb aules mediambientals i tot.

Pura filantropia, sí senyor, la de les empreses constructores que com las madres ursulinas, nos llevan de excursion …als camps de golf. Que destruisquen milions de metres quadrats de territori i canvien el paisatge? això no és res. Que gasten l’aigua que no tenim? no té importància. Que impermeabilitzen les terres impedint la filtració als aqüífers? Pura misèria. Elles i els polítics que els hi donen suport són unas grans benefactors. Qui deia que ja no es feia caritat?