Article

,

Que no rematen l’Horta!

Levante EMV.

La Federació d’Associacions de Veïns de València ha demanat que es retarde l’aprovació  del nou Pla General d’Ordenació Urbana, en base a què no s’ha possibilitat la suficient participació ciutadana i a que manté propostes enganyoses com les d’incloure-hi la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça Redona com a zones verdes.

Però allò més intolerable és que en l’estudi de necessitats de vivendes, es declara una immensa superfície de terreny d’horta com a urbanitzable sense tindre en compte el terreny urbà existent que encara no s’ha desenvolupat i les més de 65.000 cases buides que podrien ser habitades.

Hi ha a més el tema de les grans infraestructures viàries que es fan també a costa de l’horta i sense haver redactat previament un Pla de Mobilitat que servisca de model i norma. És el cas de Castellar-l’Oliveral que quedarà aïllada i encaixonada entre quatre carreteres de quatre vies. Per això els seus veïns ja van denunciar que “en compte d’aportar solucions, després d’anys d’abandonament, s’assolen vivendes històriques, arrassen horta protegida y encaixonen la nostra població entre grans vías, afavorint el risc d’inundacions”.

Entretant, ¿on està el Pla d’Acció Territorial de l’Horta que amb bombo i plateret va presentar la Consellería fa uns dos anys i mig? On les propostes de conservació de l’Horta que ja en aquell Pla eren insuficients? Per què a ningú no se li ocorre redactar un Pla de Recuperació de l’Horta?

L’esperit depredador de territori continua presidint les actuacions dels nostres governants locals i autonòmics. I amb ell, l’absència de la mínima sensibilitat per actuar a favor del patrimoni natural, social i cultural dels valencians. Els guía una falsa i obsoleta idea de progrés, basada en un “desenrotllisme” inútil i insostenible. Demanar-los que actuen amb la intel·ligència i la creativitat necessàries per enllestir alternatives noves que aporten solucions reals als nous moments que vivim, segurament seria massa. A ells els va més malbaratar els diners en projectes faraònics megal·lómans i en “eventos” ruïnosos.

Però l’horta és necessària. Que no la rematen!